2022-08-28
Uncle ching 其實開咗一段時間經過過無數次雖然我好鍾意試新餐廳但一直提唔起勁去試因為坦白講睇啲相唔係好吸引😂但係最近睇咗條片就話個湯底好好食,我見未試過又近公司就去試吓啦我揀咗傳統喇沙我再睇返我估我揀錯咗人哋話好好味好辣嗰個係叫做「傳統辣」😂佢哋嘅喇沙話係來自馬來西亞古晉,所以同我哋一般認識嘅喇沙個款唔同。我自己就覺得佢嘅味道太淡唔知係咪因為我揀錯咗嘅關係..後尾要加咗佢哋嘅秘製辣醬先夠味佢哋話聲稱個湯底係均由鮮蝦,本地鮮雞及三種香料至少12小時蒸煮而成⋯⋯但係我就覺得搞咁大壇嘢個味道都係好淡😅😂😂冇乜味可能因為我自己比較鍾意濃味😅係飲到少少鮮味嘅上面鋪咗雞絲蛋絲同埋兩隻鮮蝦呢幾款餸菜都係冇味😂雞絲係好鞋個種隻蝦算新鮮,雖然都係冇味不過幾鍾意佢個米粉係爽口$108 set lunch 包一杯嘢飲同埋小食我加咗$8要牛肉串燒沙嗲,呢個反而好好食喎!食咗成碗淡茂茂嘅嘢,即刻覺得呢串咁濃味嘅嘢好好味😆 啲肉夠大嚿又唔會鞋,好惹味。唔會係好似有啲地方整到瘦猛猛一串又好鞋嗰啲。加咗$10要桔仔Soda,都幾好飲。Overall, 佢味道其實係OK,唔係難食。見佢都有人排吓隊呀可能唔啱我
經過過無數次
雖然我好鍾意試新餐廳
但一直提唔起勁去試
因為坦白講睇啲相唔係好吸引😂
但係最近睇咗條片就話個湯底好好食,
我見未試過又近公司就去試吓啦
我揀咗傳統喇沙
我再睇返我估我揀錯咗
人哋話好好味好辣嗰個係叫做「傳統辣」😂
我自己就覺得佢嘅味道太淡
唔知係咪因為我揀錯咗嘅關係..
後尾要加咗佢哋嘅秘製辣醬先夠味
係飲到少少鮮味嘅
上面鋪咗雞絲蛋絲同埋兩隻鮮蝦
呢幾款餸菜都係冇味😂
雞絲係好鞋個種
隻蝦算新鮮,雖然都係冇味
不過幾鍾意佢個米粉係爽口
$108 set lunch 包一杯嘢飲同埋小食
我加咗$8要牛肉串燒沙嗲,呢個反而好好食喎!
唔會係好似有啲地方整到瘦猛猛一串又好鞋嗰啲。
加咗$10要桔仔Soda,都幾好飲。
Overall, 佢味道其實係OK,唔係難食。
見佢都有人排吓隊呀
可能唔啱我口味,又或者如果我叫咗傳統辣係會好味。
同埋我都係鍾意食平時食開嗰隻星加坡喇沙多啲,即係Rempah noodle 嗰隻😆