2024-07-28 47 views
朋友之前食過太子嘅寶寶雞煲後就成日打嚟約我去食,佢話真係食過返唔到轉頭,於是我就應邀嚟試吓。餐廳面積雖然唔係大集團咁大間店,不過坐位都濶落舒服。朋友就推介食寶寶奇味雞煲(干煲),我哋就點咗小辣仲加咗新鮮牛肚,好快就有個熱焫焫香噴噴嘅雞煲上枱喇。平時多數都係食到急凍嘅牛肚,新鮮嘅牛肚好少地方可以食到,有幸今次食到之餘仲要係軟淋淋口感好入味;而主角雞煲嘅雞件好嫩滑之餘仲好入味!朋友果然無介紹錯。食完個雞煲後再加咗火鍋配料打邊爐,點咗嘅配料包括:雪花牛頸脊-濃郁嘅牛味,建議8秒就可以食得,肉質非常嫩滑。手打墨魚滑-彈牙之餘仲有墨魚粒好有咬口汕頭牛筋丸-入口多汁仲要好彈牙日本清水生蠔-香濃蠔味頂級桂花蚌-超爽口小食點咗個椒鹽脆鯇片-鯇片嫩滑每款食物都好新鮮、鮮味,難怪朋友不停咁要我嚟試。

餐廳面積雖然唔係大集團咁大間店,不過坐位都濶落舒服。

食完個雞煲後再加咗火鍋配料打邊爐,點咗嘅配料包括:
雪花牛頸脊-濃郁嘅牛味,建議8秒就可以食得,肉質非常嫩滑。

手打墨魚滑-彈牙之餘仲有墨魚粒好有咬口

汕頭牛筋丸-入口多汁仲要好彈牙

日本清水生蠔-香濃蠔味

頂級桂花蚌-超爽口

小食點咗個椒鹽脆鯇片-鯇片嫩滑

每款食物都好新鮮、鮮味,難怪朋友不停咁要我嚟試。
2024-07-24
Type of Meal