2018-08-05 463 views
約左朋友係太古睇戲,睇戲之前食個飯廢事睇完出黎就已經差唔多要關門~我地6點幾去到茶木,唔洗排隊!爽~我地3個人叫左3個set,dinner佢有個promo,加30蚊就有白飯+ cake / salad+嘢飲,其實都幾抵既,所以我地都加左~(本身想叫藍莓芝士,點知佢話已經冇曬...sad!)1:酥炸蚵嗲姐係好似炸壕餅咁,上到黎估唔到個壕餅都幾大個炸到金黃色,真係好鬆脆!入面既壕仔都有隻手指公咁既size,配個蚵嗲醬好好吃!而圖中右邊個醬應該係魚露?唔係好清楚,覺得太過鹹了。2:鳳梨鮮果甜酸肉菠蘿好juicy,入面仲有d荔枝,個醬酸酸甜甜好開胃,個肉做得幾出色好嫩,外面炸過有d脆,好吃,但就係份量太小了..有d唔抵食3 : 三杯雞味道好正宗,雞肉幾嫩,九層塔個味唔多又唔小,啱啱好!好食但都係個句,份量好小,雞肉加埋都冇10舊..每舊雞又唔係大件

(本身想叫藍莓芝士,點知佢話已經冇曬...sad!)

1:酥炸蚵嗲

姐係好似炸壕餅咁,上到黎估唔到個壕餅都幾大個

2:鳳梨鮮果甜酸肉

3 : 三杯雞
味道好正宗,雞肉幾嫩,九層塔個味唔多又唔小,啱啱好!好食