2019-05-04 2005 views
早幾日經過見到開左尼間新既台灣店,超開心叫埋d同事Lunch一齊叫外賣,佢地貼左試業所以都有個打算可能會比較慢。我預先影左menu同問左外賣電話,嚴格尼講果個係其中一個人既手提電話,最後我都係直接去落單。揀好晒之後足足落左3次單先落得成,因為menu有既number原來係佢地係系統到都係出反餸名,咁效率已經慢好多,落3次係因為佢地店員自己都好亂,左一單右一單,自己寫既又要叫人幫手落,同埋食物款又有d無,要同事再唸食第2樣,7色餃子得2色,最後成功落到,total 6個餐等左15分鐘到。拎到反去之後,發現個2色餃子最後都係錯左但遲左lunch同完之後已經好忙,就照食啦肉燥手撕雞飯,味道5錯鹽蘇雞排骨飯,份量滿足,啖啖肉,好味台南魯肉飯,食咁多香港既台灣野,最正宗係尼個,但最大問題係個肉汁5夠撈反,真心應該最少要撈得晒先食到味,台灣腸係穩陣既味雞絲芝麻醬拌面既份量少到離晒譜,半個碗都5夠,同事食完5夠飽仲要勁快肚餓結果,收工同事check單入數就發現原來叫既7色餃子比台南魯肉隻貴10蚊 仲有明明野飲5洗加錢又收多18蚊,最後都係去左問店員拎反,好在佢地聽完我地講都肯比反錢我地,如果5係講真

揀好晒之後足足落左3次單先落得成
,左一單右一單,自己寫既又要叫人幫手落,同埋食物款又有d無
,要同事再唸食第2樣,7色餃子得2色
,最後成功落到,total 6個餐等左15分鐘到。
拎到反去之後,發現個2色餃子最後都係錯左
但遲左lunch同完之後已經好忙,就照食啦
肉燥手撕雞飯,味道5錯

鹽蘇雞排骨飯,份量滿足,啖啖肉,好味

台南魯肉飯,食咁多香港既台灣野,最正宗係尼個

結果,收工同事check單入數就發現原來叫既7色餃子比台南魯肉隻貴10蚊 仲有明明野飲5洗加錢又收多18蚊,最後都係去左問店員拎反,好在佢地聽完我地講都肯比反錢我地,如果5係講真經過今次就算係隔離街都未必會食。

到左今日星期六,由於食物質素真係好好,而家價錢相宜所以同事都決定再叫,上次等太耐加上我地太忙就打佢地店員電話,結果係無人聽,好彩有朋友去開附近幫我地落單先,佢反到尼講嬲嬲地,落左單等左10分鐘聽到店員原來無入到機,姐係白等左10分鐘之餘仲要先知無清燉牛肉麵,轉左豬手麵但又無麵,最後變左豬手飯

就算5洗高清都睇到果d毛多到... 但老實講味道係入味而且肉質好骨膠原既
,係可以撈晒一盒飯,雖然我都係想食牛肉麵多d
今次,就無收錯錢啦。
值得一提係杯台式奶茶好飲,但珍珠質地一般。

希望佢地盡快調整人手同系統啦,因為試業尼講其實佢地算好爆場,如果而家5做好個勢,附近咁多野食佢地一定站5住腳,佐敦尼講台灣野真係5算多,可以快d改善好,有機會再食啦

2019-05-04
Waiting Time
25 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch