2023-08-16 324 views
響佐敦嗰邊行緊去尖沙咀東部嘅時候諗起要食嘢,因為天氣太熱,大家都唔想出去,所以就諗住買外賣返去食,經過見到靚湯廚房其中一個朋友好想食酸甜嘢,所以就買咗呢間嘅外賣嚟試吓。分別嗌咗三個唔同嘅飯,加一個湯 。菠蘿咕嚕豬扒菜飯,豬扒返到嚟仲係脆嘅,個汁都有啲中式咕嚕肉味,又唔會感覺太杰,都好有中式咕嚕肉味道,啲汁都夠撈飯嘅。加咗嗰個湯係象拔蚌鮑片椰子雪耳杞子紅棗煲竹絲雞,湯嘅味道係幾好嘅,亦都唔算細碗,不過佢係一啲湯渣都冇嘅,唔介意嘅話都值得飲。瑞士汁雞翼飯就有四隻雞翼,啲雞翼都幾大隻,唔似好多餐廳用啲好細隻嘅雞翼,個汁都有太平館嘅感覺,同埋用嚟撈飯啱啱好,唔會太甜。最後仲有日式燒肉汁豬扒飯,豬扒都係仲係脆嘅,份量都幾多,燒肉汁就會比較偏甜,鍾唔鍾意食就要睇個人口味,整體上呢間餐廳啲嘢食味道都唔錯。

2023-08-15
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)