2024-09-11 1037 views
朋友生日,book咗呢間餐廳慶祝,見OpenRice啲相好似環境食物都幾靚,好可惜嚟到之後有啲失望,空間有啲迫,嘢食賣相都普通,而且味道一般般,而埋單嘅價錢以呢一個飽足度同食物味道嚟講都幾貴下。牛面頰肉闊條麵味道都係普通嘅牛肉意粉,落咗紅椒,個椒味都有少少重,如果唔鍾意食紅椒味嘅慎選。啲麵比較硬,平時我鍾意食手工意粉,食拉麵都鍾意叫硬麵,但呢個真係覺得有啲硬。和牛里脊比較好食既一道菜,叫左8oz medium,有牛味, 不過脂肪分布係一邊一大舊,上菜唔係好熱。飲品叫左兩杯mocktail,味道正常但顏色嚇人。Basque cheesecake冇寫明味道,但我哋直落覺得係香茅芒果味,上層香茅下層芒果,質感同味道都唔係幾得。不過生日隻碟手字寫得幾靚。兩個主食,兩杯嘢飲,一件蛋糕,完全食唔飽,兩人食埋單880,我就覺得份量同味道都完全唔值喇,唔係真係話超差好難食,但收得呢個價錢應該要好味啲,唔知點解OpenRice咁多好評,完全失望。

牛面頰肉闊條麵

和牛里脊

飲品叫左兩杯mocktail,味道正常但顏色嚇人。

Basque cheesecake

$440 (Dinner)
Celebration
Birthday