2017-09-19 859 views
其實飲茶真係我至愛 如果陪老人家食嘢嘅話就 梗係揀茶樓 冇第二個更好嘅選擇!呢間新明苑開咗已經有幾年 一直係我婆婆嘅首選 每次都會嚟 今次見到啲人多 就揀咗坐二樓 唔搭檯嘅 格局同一樓嘅比較相似 但係茶錢就貴一蚊 冷氣比較凍 唔知係咪師傅都唔同 所以食物就較一樓嘅差叉燒腸粉 叉燒餡份量 一般味道幾好 但係粉皮較厚 食落粉味亦好重 流沙奶黃包 包皮鬆軟 有咬口 流沙奶皇啖啖都係蛋黃香 餡料流出嚟好吸引 連埋啲包皮一齊食真係好邪惡山竹牛肉球 一般 蜜汁叉燒包 一般 蟹子燒賣皇一般 上湯小籠包 雞扎 最特別係甜心芝麻包 未叫之前以為佢係芝麻餡 但原來係有花生杏仁芝麻馬蹄等等 餡料係幾得意 不過唔啱口味

叉燒腸粉
叉燒餡份量 一般味道幾好 但係粉皮較厚 食落粉味亦好重