2025-02-10 0 views
前排聽老公講附近有間海鮮酒家,人潮好多,望落唔錯,就諗住等得閒去試吓。好彩我哋早到,仲有位坐。因為第一次嚟,就八卦望吓附近啲客食咗啲乜。我哋見到隔離枱呢碟龍蝦伊麵,啲龍蝦好大隻,價錢又公道,就叫咗個試吓。啲蝦肉好鮮甜爽口,伊麵又煮得好腍,配埋芝士嘅香味,真係好夾!仲有叉燒外皮好脆,肥瘦適中,點埋佢特製嘅汁食,味道仲正!至於魚,我哋叫咗油浸魚,同龍蝦一樣好大條,魚皮食落有陣淡淡嘅油香,而魚肉就比較嫩滑,完全冇腥味,好鮮甜!咕嚕肉嘅味道就比較濃,但係加咗菠蘿又中和返,唔會太甜或太酸,仲好開胃,食到停唔到口!我同老公最鍾意就係佢哋嘅招牌第一炒,色香味俱全,未食已經流晒口水!!!好多種材料一齊炒,味道同口感都好豐富。最緊要係啲材料好新鮮。我同老公都好滿意呢度嘅食物,下次嚟一定試埋其他嘢食。

我同老公都好滿意呢度嘅食物,下次嚟一定試埋其他嘢食。