2022-08-30 45 views
平時收工都會同啲同事食下飯飲下酒,今日收工同事帶我去打邊爐,佢話餐廳係新開。專係做新鮮魚火鍋,同事話其他火鍋食材,都係屬於頂級嘅質素,所以帶我去試吓。碼頭上魚(川菜/火鍋),地址喺元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座一樓2號舖。餐廳裝修得幾華麗,好有中國特色,空間感好足夠,所以坐得都幾舒適。湯底有三個選擇麻辣紅鍋 138元酸菜鍋 138元鯽魚鍋 138元,可以選擇鴛鴦湯底都係多$10今次我哋選擇咗酸菜湯底,湯底味道酸酸辣辣,一滾起味道已經引到我流口水🤤。深海龍躉片一份 168元,龍躉片份量好多,望落去色澤好新鮮,而且每一片都切到好有份量,拖一拖水龍躉片已經食得,入口味道非常鮮甜而且好有口感,龍躉皮煙煙韌韌充滿骨膠原,味道非常鮮美,配搭埋酸菜湯底特別惹味。真係好好食,食到停唔到口。鮮蝦雲吞 68元,雲吞皮薄餡靚,蝦肉爽口彈牙,味道鮮甜。估唔到雲吞同酸菜湯味道係咁夾。極品黑豚肉 148元,黑豚肉賣相非常好,無論色澤同size都知道係頂級,入口肉質嫩滑,加上脂肪比例均勻味道特別香。養顏竹笙 68元,竹笙完全吸收左酸菜湯底味道,味道非常鮮甜,而且仲係好爽口。差唔多食完個湯底仲可以攞嚟飲,食得出所有食
湯底有三個選擇
麻辣紅鍋 138元
酸菜鍋 138元
鯽魚鍋 138元,可以選擇鴛鴦湯底都係多$10
差唔多食完個湯底仲可以攞嚟飲,食得出所有食材都係好新鮮。
下次都會再嚟幫襯,試吓唔同嘅魚,我食咗幾樣嘢全部都好滿意。