今日五點左右路過大埔墟既時候去左尼一間好似好出名既民華魚蛋粉。入去既時候唔係好多人,搵張方枱坐底,係四人座,上面寫住多人時要坐滿四人,心念兩個人岩岩好,四人就會好逼。睇左餐牌發現加左價wor,念住叫茶餐,記得之前冇幾耐係openrice上睇到好似冇38蚊咁貴!既來之則安之,叫做沙爹牛肉通粉,火腿炒蛋,牛油多士,熱檸水份量係足夠架,但係味至於38蚊咁貴咯沙爹牛肉通粉唔錯,牛肉唔少,好腍, 沙爹味岩岩好,唔會好鹹都唔會好淡牛油多士厚過其他餐廳,脆脆的火腿冇乜特別,可能我對尼一d高鈉高亞硝酸鹽食品冇咩興趣,忽略😄炒蛋好正,好滑,夾係多士入邊一齊食岩岩好!正總體黎講,其實ok架,味道唔錯份量足夠,但都係嫌棄去貴左小小。一路食一路研究餐牌,下次有機會想試下其他野,竟然比我發現左一個bug??餐牌右下角健康餐45蚊包括粉麵或者蒸飯,油菜加野飲,去到餐牌幾左邊,蒸飯果度,蒸飯套餐都係包括相同既野,但係只要35蚊??帶著問題離開了餐廳,邊個可以答我🙈🙈😂😂注重keep fit既我加一句,尼d野好高熱量架,牛油加多士200卡路里,牛肉通粉起碼550卡路里,炒蛋加左唔知牛奶定忌廉,都很高熱量🙈🙈肥死人喇,

既來之則安之,叫做沙爹牛肉通粉,火腿炒蛋,牛油多士,熱檸水

份量係足夠架,但係味至於38蚊咁貴咯

牛油多士厚過其他餐廳,脆脆的

炒蛋好正,好滑,夾係多士入邊一齊食岩岩好!正

帶著問題離開了餐廳,邊個可以答我🙈🙈😂😂

注重keep fit既我加一句,尼d野好高熱量架,牛油加多士200卡路里,牛肉通粉起碼550卡路里,炒蛋加左唔知牛奶定忌廉,都很高熱量🙈🙈肥死人喇,都係冇食咁多
茶餐
2016-02-15
$38 (Tea)
茶餐