2021-03-16
我無幫襯堂食,只試過2次外賣。2次都係5:00-6:00pm 時段。第一次叫咗小菜:士多啤梨豬扒,我係去到先落單,收銀竟然話無呢個小菜。哈。。。呢個算係佢呢間店既 signature dish,竟然話無。好彩另一位高級既員工話有架。預咗要等廚師炒,等20分鐘,我接受。不過店外是食風位,行人路比較窄,我地企係度等,係會阻住等巴士既乘客 or d 人穿穿插插。第二次係上星期日叫下午茶餐,今次有備已戰,打電話落單。可惜有鵝c既炒粉飯麵都無得供應,話無鵝絲,無計,只好轉雪菜肉c炆米 & 福建炒飯。咁我過咗10分鐘就去到,心存僥倖以為今次可能5使等多10分鐘。先去收銀俾錢,拎咗飛,見到我個冧巴既飲品已 ready,但侍應話主食未得,要等,於是又行出去食風。過咗10+10,平咗上次紀錄,仲未見我個主食,我果2杯熱飲都變溫了。。。。再過多10分鐘,透過大門邊位既玻璃見到原來係枱面既2杯飲品被入袋,心諗30分鐘終於有啦。。。點知侍應 pack 完放埋一邊,無出來叫籌。我於是又透過玻璃下外賣冧巴。。。。係我既冧巴。我行入去問仲乜pack 好5叫籌,佢竟然話我未比錢。我話5係化,我手上有單喎。佢話單上有
咁我過咗10分鐘就去到,心存僥倖以為今次可能5使等多10分鐘。先去收銀俾錢,拎咗飛,見到我個冧巴既飲品已 ready,但侍應話主食未得,要等,於是又行出去食風。過咗10+10,平咗上次紀錄,仲未見我個主食,我果2杯熱飲都變溫了。。。。再過多10分鐘,透過大門邊位既玻璃見到原來係枱面既2杯飲品被入袋,心諗30分鐘終於有啦。。。點知侍應 pack 完放埋一邊,無出來叫籌。我於是又透過玻璃下外賣冧巴。。。。係我既冧巴。我行入去問仲乜pack 好5叫籌,佢竟然話我未比錢。我話5係化,我手上有單喎。佢話單上有個“未“字,我才留意到。我話錢就俾咗,5知點解你地寫個“未“字。經過幾分鐘擾攘,佢地才承認收咗錢。
呢2個炒粉飯既味道係ok,但外賣服務真係要改善。