2020-02-23 1033 views
肥妹仔喺新年之後有好耐未出過街,今日肥妹仔就同肥爸肥家姐一齊去咗山頂嗰邊一間叫tram view cafe 食午餐,順便呼吸下新鮮空氣。all day breakfast $58肥爸揀咗呢一個全日早餐,入邊有吉列魚柳,黑松露炒蛋,香腸,茄汁豆,牛角包。肥爸話個魚柳炸得好香脆,炒蛋好嫩滑,好香松露味,牛角包就好香牛油嘅味,係一個好好食嘅全日早餐。吉列炸蝦日式鰻魚泰式炒飯 $68肥家姐話好肚餓,所以佢就揀咗呢一個泰式炒飯。肥妹仔我試咗啖佢嘅炒飯,應該係黃薑飯,好香香料嘅味,炒到粒粒分明,唔錯。至於佢嘅吉列炸蝦, 都炸得幾香脆,日式鰻魚就冇咩特別。牛肉漢堡包拼薯條  $50呢個牛肉漢堡包大路貨式,牛肉唔算太乾,不過牛味唔夠香濃,薯條都炸得好香脆。美式朱古力蛋糕 $45芒果芝士蛋糕 $45朱古力蛋糕好香濃,有少少似brownie嘅感覺,好sticky。 而佢嘅芒果芝士蛋糕好香芒果味,芝士味就比較弱,不過肥妹仔都好鍾意。阿華田麥提莎脆麥乳酪 $38肥妹仔畀佢個阿華田同麥提莎吸引咗,所以就叫埋嚟食。佢呢一個乳酪係plain yogurt,食落去係冇甜味。麥提莎同阿華田應該大家都會鍾意食,成件事夾埋

all day breakfast $58

吉列炸蝦日式鰻魚泰式炒飯 $68

牛肉漢堡包拼薯條  $50

美式朱古力蛋糕 $45
芒果芝士蛋糕 $45

阿華田麥提莎脆麥乳酪 $38
肥妹仔畀佢個阿華田同麥提莎吸引咗,所以就叫埋嚟食。佢呢一個乳酪係plain yogurt,食落去係冇甜味。麥提莎同阿華田應該大家都會鍾意食,成件事夾埋就好得意好神奇。

薑汁榛子咖啡 $42
玫瑰鮮奶咖啡 $42
薑汁焦糖咖啡 $42
少女心爆棚嘅肥爸叫咗玫瑰鮮奶咖啡,肥妹仔飲咗一啖,真係有玫瑰嗰陣香味。佢嘅咖啡唔甜,但係好香奶味,呢個好好飲。至於佢嘅 薑汁榛仔同薑汁焦糖咖啡,薑汁味好濃,飲一啖好refreshing。
2020-02-01
$140 (Lunch)