大學時期食韓燒就會諗起呢度,同朋友興起想食燒肉立即記起好耐冇嚟!肉質依舊出色,料理好似比以前更加出色,回憶返晒嚟好開心!時近萬聖節,啲裝飾同餐廳氣氛好夾。用餐環境本來有種街頭輕鬆感覺,一大班人聚會又可以,我同朋友兩個人傾計吹水感覺都好好,而且侍應有禮貌反應又快欣賞小菜同生菜都可以自助任拎!可以按個人需要拎,唔怕浪費,如果好似我咁鍾意生菜包肉同埋熱愛泡菜直情係抵。雪花牛&牛肋骨肉前者雪花分佈好靚,油脂香大爆發,肉質相對軟滑,牛味更濃郁;後者更有咬口,就算燒耐少少都唔會乾同「鞋」,牛味相對冇咁濃。口感上個人比較喜歡牛肋骨肉。兩款各有優點,份量好足性價比幾高。萬聖節特別將蘑菇整到骷髏骨頭咁樣,好得意!牛肉拌飯上面都有骷髏骨頭煎蛋。熱辣辣韓式拌飯真係好有滿足感,醬唔會太辣好惹味,仲有香口飯焦。平時多數叫泡菜餅,今次試試海鮮蔥煎餅,又係份量十足,每啖都有海鮮,煎到外脆內軟,好鍾意食邊邊位夠香口!飲品都有萬聖節特別版,好得意冇理由唔影相。一段時間冇食水準都Keep到,味道、服務都好好,選擇多而且性價比幾高!
雪花牛&牛肋骨肉

萬聖節特別將蘑菇整到骷髏骨頭咁樣,好得意!
飲品都有萬聖節特別版,好得意冇理由唔影相。

2023-10-24
Type of Meal