2022-10-28
我第二次嚟肉蒲團食火鍋放題 ,皆因食物質素高,價錢合理,真係欲罷不能。我係牛肉控,這裏提供嘅和牛種類多,選料上乘,材料新鮮 ,好味自然不在話下,更加可以肆無忌憚咁落order,食得暢快。另外,我最欣賞及必點嘅係蝦滑,冇得輸,蝦味十足,淥一陣就食得,啖啖爽口;牛滑同樣鮮味,好易熟,食落似山竹牛肉,係我鍾意嘅味道,冇見過其他火鍋店有呢款食材,特別點多啲嚟食。我仲會叫鳳城水餃,係地道廣東風味,包住大大隻蝦,調味適中,好啱我胃口,配合讚岐烏冬,加埋濃濃湯底,係絕配 。飽嘗牛肉及海鮮滋味後,淥啲菠菜及翡翠苗就係上上之選,清清味蕾。其他炸物例如炸生蠔、炸蝦及魚皮,不停供應,兼且炸得金黃色,鬆脆香口,令人增加食慾再配合各式樽裝及罐裝飲品,大快朵頤,壓軸係 Haagen Dazs 雪糕,品質保證,香滑美味,真係賞心悅目的一餐。