2020-11-05
聽聞社交平台都有提過如果在北角掃街好去處系?今次特登收工同同事過來和富中心睇睇樓下美食廣場。兜完一圈大概有日式料理,臺式便當,泰式雞飯,因為朋友喜歡食辣,我地一拍即合黎左一間叫武哥麻辣小館的川菜小店。大概菜單就水煮系列口水雞,涼拌,應該是新鋪頭關係,所以感覺同川菜餐廳不同。麻辣口水雞飯 55元口水雞芝麻醬料很多,舖晒在雞肉上面。因為屬於涼拌菜系,所以熱辣辣的白飯配搭送飯就岩岩好。辣度適中。水煮牛肉飯(改薯粉)55元因為有飯可以轉薯粉,薯粉松脆,辣度都無咁油膩,最緊要系水煮牛肉味道牛肉嫩口,爽滑。食完水煮牛肉都無飲過水。口感符合不太重口味的我。和富重新裝修大概裝修8,000呎美食廣場,附近居民都有用餐,見到多數附近返工的上班一族,或者一家人用餐。等候時間都不算太耐。
麻辣口水雞飯 55元
辣度適中。
水煮牛肉飯(改薯粉)55元
食完水煮牛肉都無飲過水。口感符合不太重口味的我。