2020-11-12
和牛丼及和牛沾麵知道此店客似雲來,店面不大只有十來個座位,所以同朋友兩個人就決定先到先攞位,可惜店員話要人齊才可入座。我到後,前面一行四人仲差一個人未到,話黎緊黎緊, 店員居然比佢哋先入座,咁都冇問題,因為見到近窗口仲有兩個位。殊不知之後同我哋講已經滿座,叫我哋再等多20分鐘。我問點解有兩個空位唔坐得人,店員答因為其中一張凳要比第二間餐廳用,所以其實只有一個位。咁我又再問點解前面未到齊又俾佢哋入左先?我哋比佢哋先齊人又要等多20分鐘?表達完意見後,店員就安排果兩個空位俾我哋坐。直到我哋食完埋單,所謂keep起嗰張櫈從來冇拎去第二間餐廳用。雖然我哋唔係食千幾蚊一餐,但收得中上價錢一碗麵,安排可以好少少. 講返食物質素,根本就以本傷人,食材質素高,手殘都會煮得好食。丼飯材料只有白飯,和牛幾塊,同一隻生雞蛋。雖然冇問,但生雞蛋應該係用蘭王?! 份量偏細,男士可能要食兩碗。和牛油脂多,食到最後都有啲膩。沾麵都不錯,沾汁夠熱,麵條彈牙掛汁。