2023-02-24
食日式燒肉就一定要搵間有靚牛肉嘅餐廳,今次依間bookmarked左好耐。餐廳門口會寫到明牛肉嘅產地同埋證書,咁就食得安心又放心。落左order嘅牛肉會有鐵路路軌自動送過嚟,感覺亦都好新穎。Course C 日本產黑毛和牛放題及極上花盛盒$598 120分鐘當中包括 110款+是日寶箱+舟盛合+桶盛合+極上花盛合是日寶箱顧名思義係寶箱嘅形狀,打開寶箱就會見到濃濃嘅煙霧,充滿神秘感。是日牛肉係和牛肉眼,大理石嘅油花已經令到我流晒口水。大火燒一燒到兩邊有少少熟就食得,入口即溶又勁多肉汁。舟盛合係木船上面放滿和牛、雞肉、豚肉、海鮮、蔬菜。見到大大隻嘅帆立貝已經忍唔住要燒熟佢,肉質爽口又彈牙。我自己就最鍾意食牛肉,船上面就有牛里脊肉同埋牛肋條,牛肉味好濃又有少許油脂香。極上花盛合多款肉類(和牛里脊肉、牛外橫隔膜、和牛牛肋肉、豚肋肉、牛舌)卷成玫瑰花,視覺效果一流。桶盛合木桶造型嘅盛合,上面放滿牛肋肉、牛里脊肉、豚肉、雞肉。另外掃描QR code,仲有多款壽司同埋海鮮可以選擇。我就另外叫咗廣島蠔、蒜蓉牛油蝦、黑松露牛油帆立貝,同樣出色。自助區亦都相當有驚喜,首先新鮮果汁同果茶類都有提供。如果食完
當中包括 110款+是日寶箱+舟盛合+桶盛合+極上花盛合
是日寶箱
舟盛合
極上花盛合
桶盛合
木桶造型嘅盛合,上面放滿牛肋肉、牛里脊肉、豚肉、雞肉。
自助區亦都相當有驚喜,首先新鮮果汁同果茶類都有提供。如果食完牛肉覺得有啲油膩嘅話,仲可以喺自助區拎啲沙律菜食。最後最驚喜嘅係甜品區,多款日本產嘅雪糕雪條都可以任食,記住留番個肚食啲甜品呀。
和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)
佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓