Restaurant: Wagyu Yakiniku Ichiro (Pak Shing Building)
Terms & Details:
2023-02-25 101 views
💜Course C 💲598一位 ⏳120分鐘放題套餐包括:110款,本日之寶箱,極上花盛盒,舟盛盒,桶盛盒本人覺得係未scan qr code叫野食前本身個餐包既野食已經多到食唔曬🤭一次性提供既野食裝飾都好精緻1.💎本日之寶箱🎁大大既寶箱裝住和牛西冷排,一開既時候仲有一陣乾冰散出💨好有feel 牛肉的油脂同雪花紋分佈均勻,同埋唔厚,輕輕燒下就可以食,因為都算薄,所以感覺上唔會太膩2.🌷極上花盛盒🌹當中既肉類包括和牛肋肉,和牛里脊肉,外橫膈膜,豚腩肉,蔬菜等賣相非常吸引,每款牛都一片片砌成玫瑰模樣玫瑰上面仲有金箔做裝飾,睇落非常高級🤭3.⛵️舟盛盒同🪘桶盛盒既賣相都唔輸蝕肉類就差不多,包括有牛肋肉,牛里脊肉,日本豚腩肉,雞肉等,海鮮有帆立貝同蝦賣相同肉質都好新鮮💙🤎當中有驚喜既食物💜🧡✨大判壽喜燒牛里脊肉鮮紅色既薄切牛里脊肉加上壽喜燒醬汁溫泉蛋食,無論賣相定係口感都一流 個人覺得本身牛肉已帶有牛香,唔使點壽喜燒醬都已經好好味😋由於太好味 忍唔住同朋友食左兩大份👍🏻✨牛舌👅牛舌本身有好多款本人叫左一碟原味,一碟蒜味同蔥味嘅牛舌喜歡蔥同蒜既朋友真係值得一試蒜味同蔥味融入左係牛舌入邊 好香牛舌
💜Course C 💲598一位 ⏳120分鐘放題
套餐包括:
110款,本日之寶箱,極上花盛盒,舟盛盒,桶盛盒

一次性提供既野食裝飾都好精緻
1.💎本日之寶箱🎁

2.🌷極上花盛盒🌹
賣相非常吸引,每款牛都一片片砌成玫瑰模樣
玫瑰上面仲有金箔做裝飾,睇落非常高級🤭

3.⛵️舟盛盒同🪘桶盛盒既賣相都唔輸蝕
賣相同肉質都好新鮮

💙🤎當中有驚喜既食物💜🧡

✨大判壽喜燒牛里脊肉
個人覺得本身牛肉已帶有牛香,唔使點壽喜燒醬都已經好好味😋
由於太好味 忍唔住同朋友食左兩大份👍🏻

✨牛舌👅
牛舌本身有好多款
本人叫左一碟原味,一碟蒜味同蔥味嘅牛舌
喜歡蔥同蒜既朋友真係值得一試
蒜味同蔥味融入左係牛舌入邊 好香
牛舌口感都好好 煙靭脆口得黎又不失牛味,非常好食。

✨生牛肉刺身🍣
生牛肉刺身亦有多款
如果比較怕食刺身 怕太重牛味嘅朋友 當中比較推薦有大雞蛋撈埋一齊食既 有牛肉味之餘亦都有蛋味唔會太乾
如果比較鍾意食到牛肉刺身既鮮味,就可以叫普通嘅牛肉刺身 但係呢款只提供Wasabi同埋蒜點住食 感覺上有d乾同比較濃味

✨海鮮🦐🦪
當中點左牛油帆立貝,牛油海蝦,廣島蠔,和牛放題當中食到既海鮮唔差,大多鮮甜肥美 值得一試

✨泡菜青瓜芽菜伴菜
當食肉食得膩,好推介大家可以同伴菜一齊食,酸酸鹹鹹解膩之餘,同肉一齊食都好夾

✨溫泉蛋紫菜燒汁飯🍚
本人屬於無飯不歡🥰如果嫌食肉太dry 又同我一樣鐘意食飯既朋友,不妨一試

當中值得讚揚一下餐廳既自動送餐機 真係方便又衛生👍🏻

除左以上任點野食外,場內仲有好多飲品機,汽水,
茶,咖啡,雪糕機,雪條等提供
雪條當中仲有日本既士多啤梨朱古力味,荔枝海鹽味,白桃烏龍茶味 本人同朋友都忍唔住食左幾支🐷

有興趣既朋友可以去試
💁🏼‍♀️📍和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)
佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

@wagyuyakinikuichiro