2024-10-14
今日係尖東呢頭食越泰菜,位置都係酒吧地帶,夜晚黎食應該幾好feel。和牛越南河粉慢煮左24小時既牛肉高湯,湯底超濃郁,每啖都有牛既精華咁! 牛肉部位用左西冷牛排,呈微粉色,好嫩滑! 另外仲加左牛骨髓,原來係成條上,食落滑膩醇香,口感好似食緊cream咁。Rib eye塊扒好大塊,用左牛骨髓既油去處理,所以食落更香。好易切開,牛肉嫩滑。另外都有2款醬可以配,個人覺得原味都已經好好食。炒通菜呢個食親泰菜,我都會叫,好香口好惹味,直情想撈飯食。DIY米紙卷有生菜,香草,菠羅,青瓜,青木瓜同羅蔔,配埋越式甜辣醬,可以自己組裝! 好多蔬菜,好食得黎感覺又健康。最後一定要食既係佢既榴槤糯米飯配椰子雪糕,榴槤愛好者必食,有成舊榴槤果蓉係頂,中間有椰子雪糕,配埋側邊既脆脆,最底仲有糯米飯!
和牛越南河粉
Rib eye
炒通菜
呢個食親泰菜,我都會叫,好香口好惹味,直情想撈飯食。
DIY米紙卷