2022-09-28 485 views
💰總消費: $206/2人 (無加一)成日經過無印良品都好想試佢餐廳,今次終於有機會啦!佢食物都係根據日式嘅擺盤,有一種整潔、有條理嘅感覺,而我平時都好鍾意食日本洋食😋所以我就去咗試吓啦🤤🤤🤤・ 牛油雞肉雜菜咖哩飯套餐🍛 ($98) MUJI嘅 set可以揀十六殻飯/白飯/麵包,呢個 set我揀左麵包🥖佢個麵包好大份,軟綿綿🤤同香濃嘅咖哩絕配💯個牛油係另上嘅,如果唔食牛油🧈可以唔洗落,我覺得呢個方法幾好,因為臨食飯前先加就唔會咁易揮發左啲油香✨✨冷盤揀左忌廉煙肉馬鈴薯沙律🥗,口感綿密,有啲煙肉粒加強左整整口感,好好食😋至於咖哩入面嘅雞同瓜菜都份量適中,係好夠飽嘅💁🏻‍♀️・ 燒汁燴蘿蔔牛肋條飯套餐🍲 ($108)而呢個 set就揀左十六殻飯,啱晒想減肥嘅你我💁🏻‍♀️冷盤揀左牛油果薏米蝦肉沙律🍤啲沙律菜好新鮮,配合清新嘅牛油果同鮮美嘅蝦肉,真係好開胃🥰而牛肋條都係啖啖肉,已經起左骨🦴同埋佢真係好足料,好多牛肋條,大滿足😍不過味道可能冇出面食嘅咁濃味,口味較清淡😚😚😚・ 環境🏡佢個環境係好relax嘅🤩,座位同座位間都唔會隔太近,成個環境都係同MUJI一向嘅氣氛一樣,簡單樸素,佢亦都採取

💰總消費: $206/2人 (無加一)

・ 牛油雞肉雜菜咖哩飯套餐🍛 [包一款自選冷盤🧆、味噌湯🥣] ($98)

・ 燒汁燴蘿蔔牛肋條飯套餐🍲 [包一款自選冷盤🧆、味噌湯🥣] ($108)

・ 環境🏡
佢個環境係好relax嘅🤩,座位同座位間都唔會隔太近,成個環境都係同MUJI一向嘅氣氛一樣,簡單樸素,佢亦都採取自行擺放餐具嘅計劃🍴,令間餐廳唔會有好多人出出入入👍🏾👍🏾

總體評分: 8.5/10⭐️