2022-01-31 627 views
大壹燒鵝拔絲咕嚕肉叉燒飯燒鵝飯價錢💲: $98/ $52/ $58好味程度😋: 4.2/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.5/5性價比🥢: 4.2/5回頭率😚: 4/5-馬鞍山被喻為美食沙漠,但上一次入去發覺其實都好多小店💛 呢間燒味茶餐廳聽聞好多馬鞍山人都好鍾意,燒味仲會賣晒添!難得入到去想支持下小店就啱晒🥳-✅✅拔絲咕嚕肉。有新鮮菠蘿+蕎頭+洋蔥做配菜,會用新鮮菠蘿同蕎頭已經加左分,令成個味道更酸酸甜甜😝 咕嚕肉炸得好脆,外層粉漿唔會太厚,食落仍然感受到啖啖肉😚 炸得好鬆化,令人想一舊接一舊。最重要的醬做得好好,夾起真係拉到絲,比平時的更黏同杰,包裹住每一舊肉。味道甜酸適中,絕對比好多酒樓的更出色🥰-✅叉燒飯。難得食到有燒過的味道的叉燒🤩 同埋面頭真係有蜜汁的感覺!燶邊+7瘦:3肥比例的叉燒係我最愛😍 叉燒肉質好腍,瘦肉的位置都唔會好柴!飯底淋上小小豉油,粒粒分明👏🏻 最怕一patpat的軟飯…-🆗燒鵝飯。反而覺得燒鵝冇咁出色🤨 雖然個皮都係好光澤有油水的感覺,不過肉質唔覺得好嫩🧐 正正常常咁。不過好好彩當日有鵝胸的位置,特別多肉😆-呢間絕對係馬鞍山居民的飯堂,小炒燒味都唔錯。如
大壹燒鵝
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.5/5
性價比🥢: 4.2/5
回頭率😚: 4/5

呢間絕對係馬鞍山居民的飯堂,小炒燒味都唔錯。如果去開個邊唔想食連鎖店,都推薦食呢D平民鋪頭啊😜