2024-08-19 282 views
翠豐冰廳今次要介紹喺觀塘一間叫「翠豐冰廳」,一個觀塘有兩間「翠豐冰廳」,大家要小心去錯地方,我就去咗主力做外賣店嘅「翠豐冰廳」,快快手手買完外賣,一拎完外賣就去創紀之城坐低嘆住冷氣食,食完之後就去練波!1.咖哩吉列崩沙牛腩飯$78+凍檸水$3+外賣$1(9/10)呢個咖哩吉列崩沙腩飯幾特別,崩沙腩就見得多,吉列崩沙腩係第一次見,崩沙腩外面好脆,而且份量都唔少,吉列崩沙腩一共有8舊,咖哩汁仲係另上,咖哩汁微辣少甜,有2舊薯仔。飲品方面加咗$3叫咗一杯凍檸水,外賣拎走加$1!2.客家梅菜扣肉飯+熱鴛鴦$65+外賣$1(9/10呢個客家梅菜扣肉飯個梅菜唔咸又唔會好甜,扣肉份量都幾多,一共有8舊,扣肉唔會好瘦,算肥美,整塊扣肉算軟淋。飲品方面叫咗一杯鴛鴦,外賣拎走加$1!2人總共價錢$148個人口味總評分:9/10@tsuifungcafe 地址:觀塘偉業街161號地舖Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻‍♂️#翠豐冰廳 #觀塘 #觀塘好去處 #觀塘美食 #香港美食
翠豐冰廳

2.客家梅菜扣肉飯+熱鴛鴦$65+外賣$1(9/10

2人總共價錢$148

個人口味總評分:9/10

@tsuifungcafe

地址:觀塘偉業街161號地舖

#翠豐冰廳 #觀塘 #觀塘好去處 #觀塘美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
TakeAway
  • 咖哩吉列崩沙腩飯