2025-01-15
同朋友一齊喺APM見到久仰大名嘅Cupping room 就掹咗我入去坐低開餐 ,果然咖啡係好高質素꥟「單品手沖咖啡 Single Origin」: 𝐁𝐮𝐫𝐭𝐮𝐤𝐚𝐚𝐧𝐚 𝐒𝐢𝐤𝐨 #𝟑 tasting note 話有呢幾種味道(pink grapefruit) (apricot)(fig),咁我聞到嘅有 subtle 嘅 柑橘 aroma 同埋 飲到比較清晰嘅無花果味,aftertaste 綿長延續、乾凈細緻꥟꥟ New Zealand Ribeye $178呢款新西蘭肋眼牛扒真係一絕!肉質鮮嫩生熟程度剛好,咬落去陣陣炭燒味,完全無需太多調味,牛肉本身嘅味道已經夠晒吸引! ꥟꥟ Blueberry Cheesecake 🍰🫐꥟꥟ Basque Burnt Cheesecake (Thai Tea) 呢款巴斯克燒芝士蛋糕仲加咗泰式奶茶味,真係意想不到嘅驚喜!外層焦香,內裡滑溜,帶有淡淡嘅茶香Cupping room 不但係咖啡取勝,主食亦深得我心🤣
꥟꥟ New Zealand Ribeye $178
꥟꥟ Blueberry Cheesecake 🍰🫐
Cupping room 不但係咖啡取勝,主食亦深得我心🤣