2022-01-08 292 views
話說之前碌ig見到有post話”全城最好味的肉桂卷”, 梗係即刻book mark搵日特登lunch去買黎試下 Expresso Cinnamon Roll $35價錢仲進取過四季少少聞落幾香先講下口感,有少少硬,我都係鍾意四季嗰個煙韌濕潤嘅口感多啲佢都係少甜,呢點我幾鍾意,espresso 同 cinnamon 味道上係幾夾,但個人其實太愛玉桂,我就覺得espresso 搶左鏡,變左玉桂咖啡包多過咖啡玉桂卷另外玉桂味相比下比較單純一點無四季咁有層次無比較無傷害,作為一個cinnamon roll lover我就鍾意四季多啲,但我估好多人會好鍾意呢個咖啡同玉桂嘅配搭翻兜指數:3/5📍 Frenchies Bake (中環)中環荷李活道39-43號地下

Expresso Cinnamon Roll $35

價錢仲進取過四季少少
聞落幾香
先講下口感,有少少硬,我都係鍾意四季嗰個煙韌濕潤嘅口感多啲
另外玉桂味相比下比較單純一點無四季咁有層次

翻兜指數:3/5

📍 Frenchies Bake (中環)
中環荷李活道39-43號地下