2021-08-29 37 views
今日下午去大埔道做完嘢,經過見到呢間咖啡外賣店,立即被佢吸引了。有緣來撑下小店,難得行過路過,當然吾會錯過。一於入去飲杯咖啡抖抖。店子雖少少啲,但見兩旁都用心佈置,環境真的相當不錯。除了基本意式咖啡之外,更有手沖咖啡,而且價錢不算貴。如果喜歡手冲咖啡嘅你,可以來一試。平時我多數飲 latte 或者美式咖啡。不過今日有點攰,所以特別想飲濃少少咖啡味,於是老闆介绍我飲 Flat white。等緊杯咖啡時,咁啱阿仔打電話給我話未食飯。於是順便 order 多個外賣「煙鴨胸意粉」。一邊等意粉時,已經聞到香味十足,真係吞曬口水。等候期間,同老闆傾咗一陣咖啡經,知道老闆做咗咖啡已經超過十年,對咖啡仍保持一種執着,希望不斷調整,做出更好的咖啡,呢種用心真十分難得。至於個意粉,負責煮的應該是老闆娘,未食已經聞到超香,回家阿仔已經急不及待,食完舔舔脷,大讚好好味。真係大家難得行過路過,千祈唔好錯過。希望呢啲小店能夠保留,可以讓大家品嚐到到用心製作的咖啡與食物。

Flat  white

香蒜雜菌煙鴨胸意粉

香蒜雜菌煙鴨胸意粉套餐

真係大家難得行過路過,千祈唔好錯過

2021-08-17
$90 (Tea)
Flat  white
香蒜雜菌煙鴨胸意粉