2019-09-01 1167 views
之前喺韓國已經食過類似嘅吉列牛忌廉烏冬,今次因為男朋友想食,所以就決定你旺角呢間分店試吓。餐牌見到有幾款套餐可以選擇,所以我哋就叫咗一款有吉列牛同咖喱忌廉烏冬嘅,可以試晒兩款招牌唔使諗。*吉列牛定食*吉列牛定食好快就到左,牛嘅份量比我想像中多,吉列牛炸到五成熟左右,仲有一個爐俾我哋,可以自行選擇加熱再煎,到自己適合嘅生熟度。個人比較鍾意煎到九成熟,識落冇咁韌,肉味都比較出。定食跟有飯素飯,味噌湯,小蕃茄,同芝麻醬豆腐。*咖喱忌廉烏冬*好快咖喱忌廉烏冬黎埋,面頭係一層厚厚嘅忌廉,下面就係充滿咖喱香嘅烏冬。烏冬好彈牙好煙韌,口感好好,食落咖喱都好重好香,只係少辣,唔食得辣嘅我都完全接受到。加埋軟滑嘅忌廉,成個感覺好好,入邊仲有爽口嘅菇同雞,呢個比我想像中好食好多!*牛油蜜糖單骨雞翼*我哋仲叫多咗一份小食,牛油蜜糖嘅味道唔係好出,但都會食到雞翼帶甜,即叫即炸所以熱辣辣幾好食。總括嚟講呢間餐廳環境裝修好舒服,咁岩有卡位,有景睇資源坐得又舒服,食物都唔錯又唔算太貴,有下次!

*吉列牛定食*

個人比較鍾意煎到九成熟,識落冇咁韌,肉味都比較出。

定食跟有飯素飯,味噌湯,小蕃茄,同芝麻醬豆腐。

*咖喱忌廉烏冬*

*牛油蜜糖單骨雞翼*

• 咖哩忌廉烏冬(雞肉)