2020-09-24 126 views
難得今日約左好朋友出銅鑼灣shopping, 行到累累地肚餓,朋友就帶左我黎呢間越南餐廳,係東南亞美食入面最鐘意食既就係越南菜,一入到黎餐廳覺得幾舒服,好鐘意呢到既裝修風格,加上柔和既燈光,好適合同朋友係到聚會,而食物方面都唔錯,我地叫左好多嘢食火車牛摩粉---呢個都幾重點推介,雖然要$128蚊但真係好大碗好足料,分別有安格斯牛,牛坑腩,手打牛丸,牛筋片,牛腩邊同埋牛栢葉。。。一次過試晒唔同既部位,岩晒我呢d無牛不歡既人士 鵝肝醬法包---好鐘意呢個包入面既醬汁,加上新鮮既蔬菜同埋香脆既法包食落口感一流。。。同之前係胡志明市街頭食到既法包不相伯仲,值得一試特上小食拼盤---睇住meun入面樣樣小食都心思思想試下,都唔知點邊樣好,好彩餐廳好細心,有小食拼盤咁就解決個問題啦,一次過滿足晒所有願望,正呀椰汁冰---飲得出餐廳係用新鮮既椰子即叫即榨,飲落味道好清甜吸引,夏天消炎必備既飲品呀

特上小食拼盤

椰汁冰