2021-12-13
今日同朋友嚟到美食雲集嘅H8😋😋見到Captain’s house🦀 之前喺灣仔試過都幾正,朋友一聽完對海鮮袋又好有興趣,所以就試吓呢間分店啦😛🦀 路易斯安那式蟹餅 ($108)唔好睇蟹餅細細,其實非常足料,入面全部都係蟹肉🤤 切外香脆嘅外表,見到一梳梳嘅蟹肉真係流哂口水😆蟹肉味鮮,又唔會覺得腥,正👍🏼🦐 Seafood platter ($398)今晚嘅主角黎啦😍😍 我地揀咗Platter A 可以自選三款海鮮,揀左海蝦、海蜆同青口😗揀platter最正嘅就係佢會包埋其他配料,有粟米、新薯同豬肉腸,全部都好高質,好好食㗎😋今次試檸檬牛油醬汁🍋 一打開嗰袋就已經聞到好香檸檬味,呢個醬好啱配海鮮,就好似平時食海鮮加檸檬汁一樣,令原本新鮮嘅海鮮更大大提升鮮味🤤 🦑 墨汁鮮魷魚、八爪魚意大利飯 ($118)再嚟一份情侶最怕嘅墨汁意大利飯😝墨汁真係落得好足,粒粒飯都黑得均勻😌飯加上蒜粒,都幾惹味!再加上唔吝嗇嘅原粒八爪魚同魷魚圈,爽彈又新鮮😁😁😁🍎 Apple pie with ice cream ($78)雖然已經食到好飽,但都抵抗唔到甜品嘅誘惑😌蘋果批新鮮出爐熱辣辣,上面嘅雪糕急速溶化🙈極
🦀 路易斯安那式蟹餅 ($108)
🦐 Seafood platter ($398)
🦑 墨汁鮮魷魚、八爪魚意大利飯 ($118)
雖然已經食到好飽,但都抵抗唔到甜品嘅誘惑😌蘋果批新鮮出爐熱辣辣,上面嘅雪糕急速溶化🙈極速影完相就要開始食啦🤣批底夠哂酥脆又有牛油香,蘋果餡選料啱啱好,唔會太酸亦唔會太甜,好食😋😋
🍍Pineapple on the floor ($58)
最初係比佢嘅賣相吸引😛都預咗有機會係飲糖水😆點知大有驚喜!係甜得嚟好清新嘅菠蘿梳打🍹可能因為加咗菠蘿果蓉同薄荷葉,感覺冇咁邪惡🤣🤣🤣
🍓Strawberry flow ($78)
係以士多啤梨為主調嘅smoothie🍓再加入菠蘿汁,石榴汁同香蕉,滿滿嘅果香,新鮮健康又好味😋