牛頭角食泰國菜,呢間都可算係首選,三個字︰平靚正。再多一樣︰夠地道。星期一至五大約一點嚟到通常都唔使等,不過都已經就坐滿。嚟呢度食基本上係真係食食物本身價值,唔係環境服務,因為鋪面台櫈比茶記更茶記,但服務員保持一貫泰國朋友優良友善傳統。唔知由幾時開始加左價,不過仲係有性價比。我可以無限encore嘅豬手飯,有半隻蛋同少少酸菜,夠諗夠入味,成個口味唔會過份濃,惹味得嚟帶清爽,份量唔多但夠送飯海南雞飯,望下周圍一定好多人食緊呢樣,口感清爽pad thai都成日食,加左價之後份量反而少左,但係味道依舊有水準,粉同配菜比例適中,所以口感不俗,亦唔會得聞落去香,食落唔夠味,真係做到色香味俱全蝦醬炒通菜,第一次叫,菜葉索晒汁,唔會過咸,好惹味豬頸肉沙律,都係第一次叫,全部人一致大讚,豬頸肉份量足夠大件,食落仲好爽,醬汁酸酸辣辣好惹味,配埋西芹嘅脆,同肉嘅爽,不能更開胃夏天可以加杯龍眼冰,一啲都唔死甜,唔會令你飲果陣爽,返到去口干死呢間野其實已經食左好多次,串燒,生菜包,湯粉從來冇中過伏。lunch基本上個個都係叫碟頭飯面,不過因為價錢唔貴,建議兩人或以上嚟食,仲可以夾埋share試下啲小菜,因為真

海南雞飯,望下周圍一定好多人食緊呢樣,口感清爽

蝦醬炒通菜,第一次叫,菜葉索晒汁,唔會過咸,好惹味

呢間野其實已經食左好多次,串燒,生菜包,湯粉從來冇中過伏。lunch基本上個個都係叫碟頭飯面,不過因為價錢唔貴,建議兩人或以上嚟食,仲可以夾埋share試下啲小菜,因為真係好唔錯。呢間我會以不斷翻兜舊菜同加試新菜嘅形式繼續幫襯!

2019-03-21
Type of Meal