2014-12-03
星期六來,好彩訂左位,見到好多人等位。坐低,從裝修同侍應你就會感受到舊酒樓嘅味道!menu都好舊式,仲有係手寫。
叫左個二人世界同幾個點心。雞茸魚肚羹好大碗,可以分成七小碗,想像到兩個人食完都飽哂!
羹夠哂味,仲有不少嘅冬瓜蓉同啖啖魚肚。鍋貼大明虾幾好味,個吓幾爽,點少少醋,酸酸地,更好味!
招牌乳豬拼生腸真係正!
乳豬皮脆,只有薄薄一層肥膏,d肉好嫩,正!個生腸都好爽口,果然係每枱必點之選!西蘭花帶子一送上枱就知做得不錯,帶子好大粒,亦夠鮮味,西蘭花加左薑絲炒,火喉啱啱好!
燒賣好大粒,但略嫌豬肉多吓肉少。馬拉糕熱辣辣香噴噴,好軟綿綿,而且唔會過甜,係我嘅至愛!
豉汁蒸魚雲係令人驚喜嘅,無腥味,好多薑葱加埋個汁食無得彈,而且魚肉夠哂滑!
四寶滑雞札有兩大件,豬皮索哂汁,雞件夠新鮮,芋頭好粉。最後即炸嘅上湯炸粉果,熱辣辣,浸一浸湯,立刻咬一啖,食到嘅係懷舊味道!定必係每次都叫嘅點心!最後嚟一碗糖水,個綠豆海帶糖水係二人餐包埋,估唔到我地四個人,就俾左四碗我地,真係太好啦!糖水煮到好綿,但仍可咬到粒粒綠豆,又唔會過甜,為今餐畫上完美句號呀!
招牌乳豬拼生腸真係正!
燒賣好大粒,但略嫌豬肉多吓肉少。
馬拉糕熱辣辣香噴噴,好軟綿綿,而且唔會過甜,係我嘅至愛!
四寶滑雞札有兩大件,豬皮索哂汁,雞件夠新鮮,芋頭好粉。