2021-11-22
近年愈來愈多品牌都開設自己既cafe,今次就去試下係香港風靡一時既英國品牌,唔知大家又有冇買過呢?🤩-一入去已經比佢既裝修吸引左,有一種英國復古宮廷風,另一邊又感覺好摩登,有種fashion show既感覺,仲有Vivienne Westwood最signature既格仔,真係有排打卡📸🍳English Breakfast 英式早餐 $178同平時我地食開既all day breakfast差唔多,都係有雞蛋、腸仔、煙肉、蕃茄、蘑菇、茄汁豆等等,而最特別係佢個handmade黑松露薯餅,炸得非常香脆之餘,黑松露味又好重,好有驚喜😍-🍝Clam Pasta 香蒜蜆意粉 $178香蒜蜆肉意粉一向都係W小姐最愛,所以見到又忍唔住一定要order😆一上枱就聞到超香既蒜香味,再望一望蜆肉分量非常驚人,食完感覺大約有30隻,好好味,好滿足☺️-🍨English Apple Crumble with Signature Orb Waffle 英式肉桂蘋果金寶配雪糕及窩夫 $98係英式Cafe必點緊係英式甜品Apple Crumble,食落每一啖都食到蘋果,份量好多,再配上雲呢拿味雪糕,又甜又酸、又熱
🍳English Breakfast 英式早餐 $178
🍝Clam Pasta 香蒜蜆意粉 $178
係英式Cafe必點緊係英式甜品Apple Crumble,食落每一啖都食到蘋果,份量好多,再配上雲呢拿味雪糕,又甜又酸、又熱又凍,好滋味😋仲有signature logo既窩夫,除左令成個擺盤提升左之外,配埋一齊食,更有層次😉
🫖Organic Earl Grey $78
☕️Cappuccino $60