2019-07-31 373 views
元朗出名多野食,呢度唔單只餐廳多,連唐記包點既元朗分店都比市區分店更抵。今日行經,見到個餐牌咁抵,忍唔住又買左一袋二袋返去開餐。店員好有禮貌,耐心聽我落order,又執單執得快。抵讚。點了一個咸魚肉餅飯,廿蚊一個蒸飯,真係好抵食。白飯份量不少,仲會加上甜豉油、菜,好惹味的。肉餅爽口彈牙,今次食咸魚肉餅,仲有舊細細咸魚,以咸魚送飯一流喔。咸咸地,特別滋味。仲買左好多點心,太抵了。忍唔住叫了好多款。燒賣大大粒啖啖肉,間間分店都好好食,質素保持得好好。春蛋燒賣,我好鍾意食,一般酒樓又少有呢款點心,係唐記有得食,所以我多數都會點來吃的,太惹味了。鮮竹卷,一共有三條,又juicy又惹味,好多汁醬,腐皮又好香又惹味。鳳爪好正,份量又不少,應該都有5-6隻,鳳爪好腍身,好惹味,又易咬。可以過下口癮。唐記仲有好多唔同既包買,有咸包又有甜包。呢間分店仲超抵,咸包都係5.5元一個,而甜包都是4.5元一個。極抵食。今次買了爸爸至愛的叉燒包,多料又多汁,叉燒包又大大個,十分惹味。如果鍾意食叉燒包的,一定要試下。仲買了菜肉包,中間的豬肉餡好多,每一啖都會食到餡料,不會要吃好耐包才食到中間的餡。正紅豆包,中間都係
今日行經,見到個餐牌咁抵,忍唔住又買左一袋二袋返去開餐。
店員好有禮貌,耐心聽我落order,又執單執得快。抵讚。
咸魚肉餅飯

仲買左好多點心,太抵了。忍唔住叫了好多款。
燒賣

燒賣大大粒啖啖肉,間間分店都好好食,質素保持得好好。
春蛋燒賣

鮮竹卷

鳳爪

叉燒包

菜肉包

紅豆包

紅豆包,中間都係超多紅豆餡,好滋味。甜甜的,好惹味。
砵仔糕

今次仲買左個砵仔糕試試,一試又愛上了。
呢度既砵仔糕十分新鮮,會以透明膠袋包著,上面鋪滿了好多紅豆,十分滋味。我最欣賞的是砵仔糕的口感,口感會較彈牙,不會太實,好正,有種綿綿的,QQ彈彈的口感。正。下次要再食多次。
2019-07-29
$30 (Lunch)
咸魚肉餅飯
燒賣