2021-05-10 308 views
平日附近做完身體檢查好想食拉麵,難得過咗海又見到呢間咁多好評又黃就過嚟試吓。十二點幾嚟到兩個仲有位就有得即刻入,佢拉麵係得幾款,冇餃子嗰啲小食,見好多人讚個蟹蝦湯拉麵,就叫呢個嚟試。本身已經包咗紫菜荀同蛋,價錢都唔算貴,如果唔鍾意仲可以換呢一款配料,都幾貼心。碗麵嚟到個樣都好吸引,試咗啖湯,味道ok但又唔算好驚喜,麵質係粗嘅麵,煮得幾好,唔會好淋,其他配料正常,但最失望係個叉燒。。。。湯本身唔多,個叉燒本身凍,要勉強浸佢落啲湯變返暖暖地,另外佢主打係低溫慢煮叉燒,慢煮係好,但問題啲叉燒切到好薄跟住就咁卷埋一齊,食落碎濕濕又成舊唔熱嘅嘢咁,個口感好差,成碗麵比個叉燒扣好多分。。。。服務好,又係有良心嘅餐廳,可惜真係唔係好啱我胃口,會揀返其他又有良心又啱我嘅拉麵店。