2023-09-08 253 views
當日同男友黎到呢間專食扒既茶餐廳試試,餐廳環境係頗有特色,用了好多香港舊式裝飾,霓紅燈等等,望落有番到舊時香港既感覺,環境係唔錯,令人印象深刻。當日點了:❣️餐包包的質地軟熟,充滿麵包香❣️羅宋湯不會過酸,正常羅宋湯味道❣️牛柳 (熟度: 5成) 牛柳肉質係韌度滿分,肉質好多肥膏,亦好難切,不明為何係入口不軟嫩,整體是很差的牛柳賣相可以,但睇得唔食得 🥲❣️安格斯肉眼 (熟度:5成)肉眼肉質反而軟嫩,亦看落比較大塊;但脂肪亦都多,是很顯而易見的,但味道會較牛柳好吃❣️跟餐:凍檸茶 & 凍奶茶兩杯飲品正常發揮,不過不失❣️甜品:青檸果凍這不是跟餐的,而是侍應捧著甜品經過每張客人枱,詢問客人要不要,亦可自由選擇要不要加花奶;果凍的味道就好似羅拔臣啫喱,如加了花奶,會令個口感很滑~💠💠 💠💠 💠💠 💠💠 💠💠 💠💠 💠💠 💠💠總括來說,牛柳肉質真係唔得,令人覺得浪費了食既quota, 好失望而男友揀選的肉眼是可以的,但整體食物體驗本人是覺得很差的😞

當日點了:

❣️餐包

包的質地軟熟,充滿麵包香

❣️羅宋湯

不會過酸,正常羅宋湯味道

❣️牛柳 (熟度: 5成)

牛柳肉質係韌度滿分,肉質好多肥膏,亦好難切,
不明為何係入口不軟嫩,整體是很差的牛柳

賣相可以,但睇得唔食得 🥲

❣️安格斯肉眼 (熟度:5成)

但味道會較牛柳好吃

❣️跟餐:凍檸茶 & 凍奶茶

兩杯飲品正常發揮,不過不失

❣️甜品:青檸果凍

💠💠 💠💠 💠💠 💠💠 💠💠 💠💠 💠💠 💠💠

而男友揀選的肉眼是可以的,但整體食物體驗本人是覺得很差的😞