2006-10-28 17 views
三點幾到, 問重有冇點心, 門口reception姐姐態度惡劣, 將一舊透明磗狀餐牌'拍' 一聲放係櫃枱, 望都唔洗望我, 就同我講:'有下午茶餐.'唔即係有冇散叫點心呢? 唔明, 再問, 得到的回覆係:'下午茶兩點半開始, 包飲品, 點心? 都有'服務態度<-- 好似唔係好明我問乜咁, 亦冇心機去諗我想問乜, 係唔係我問得唔好呢?义燒腸-- 好油, 成條腸粉用油浸出黎, 食完個嘴一層油.切雞懶粉-- 雞好重薑味, 冇雞味; 懶粉重麻油味.鮑魚燒賣-- 好吃, 用料足, 而且新鮮.響螺片拌海蜇-- 海蜇爽, 但麻油味太重.西米布丁-- 中式蓮蓉+ 中式奶皇+ 西米蝦餃皇-- 味道跟出面的鮮蝦菜苗餃分別不大, size 大咗, 一籠一隻$15@豉汁鳯爪-- 太辣, 味道太濃, 重豆豉味.一壺碧縲春兩個人分, 茶好苦, 有試到茶味但一入口就係苦味.當普通酒樓咁睇, 食物味道算不錯, 但位處又一城, 食品種類可加多點心思. 環境寬敞, 舒適, 可能是三點幾的關係, 冇乜人, 空間感好大.裡面的侍應服務態度有點誇張, 個個挺起胸膛行黎行去, 好誇張咁話你知佢服務態度好好, 欠自然, 幾

义燒腸-- 好油, 成條腸粉用油浸出黎, 食完個嘴一層油.

切雞懶粉-- 雞好重薑味, 冇雞味; 懶粉重麻油味.

鮑魚燒賣-- 好吃, 用料足, 而且新鮮.

響螺片拌海蜇-- 海蜇爽, 但麻油味太重.

西米布丁-- 中式蓮蓉+ 中式奶皇+ 西米

豉汁鳯爪-- 太辣, 味道太濃, 重豆豉味.

裡面的侍應服務態度有點誇張, 個個挺起胸膛行黎行去, 好誇張咁話你知佢服務態度好好, 欠自然, 幾好笑.
錢不是花在食物方面, 而是花在格局!