2022-09-19
初初以為佢係好純粹嘅粥舖,但望一望餐牌發現原來佢選擇好多元化,粥粉麵飯小菜咩都有,所以除咗嗌粥同腸粉都唔小心叫咗好多嘢食~😆😆🔘鮮蟹粥 $56好彩冇叫兩個粥,原來係咁大碗,細細隻嘅蟹都幾鮮甜,足底軟綿綿,自己唔鍾意啲太杰嘅粥,呢度濃稠度剛好!!🔘豬潤腸粉 $27豬膶切得比較細塊冇腥味,腸粉皮幾薄幾滑,夠熱度!! 🔘鮮蝦雲吞麵 $39有五粒雲吞,每粒都幾大,味道唔錯,麵都幾彈牙,發揮正常嘅雲吞麵!! 🔘紅燒脆皮乳鴿 $73比平時食到嘅乳鴿大隻同埋厚肉, 外皮香脆,點少少淮鹽食好味,果然係招牌菜必嗌!! 🔘炸魷魚鬚 $58份量多夠香口,魷魚鬚易咬開唔韌,炸粉可以薄少少🤏🏻會更好!! 🔘可樂 $11🔘七喜龍眼冰 $25茶餐廳格局,唔使加一,平日夜晚唔算多人,街坊叫外賣多,除咗炸嘅魷魚鬚同乳鴿,我哋都覺得其他食物味道好似偏清淡啲啲,平衡返炸嘢嘅油膩邪惡感都幾好~
🔘鮮蟹粥 $56
🔘豬潤腸粉 $27
豬膶切得比較細塊冇腥味,腸粉皮幾薄幾滑,夠熱度!!
🔘鮮蝦雲吞麵 $39
🔘紅燒脆皮乳鴿 $73