2016-06-04
同男朋友係沙田揾嘢食,當時其實都未到七點,本身想去丼丼屋,點解唔見咗。之後就用咗新城市手機app望下有咩選擇,最後㨂咗間唔算多人等嘅PizzaExpress。手機攞飛,等大約7張1-2人枱,都等咗十幾分鐘,可以接受,之後入枱落單。之前係觀塘個間食過2次,都幾鍾意食,咁諗住呢度食都應該ok啦~睇menu,同之前有啲唔同,同埋冇set叫,睇咗好耐終於㨂咗個四季pizza,waiter話冇晒銀魚乾,其他料會落返多啲。前菜就叫咗焗蘑菇芝士沾醬同埋香酥魷魚圈。香酥魷魚圈好食~魷魚易咬!唔係雪櫃嘢~跟沙律醬非常合拍!焗蘑菇芝士沾醬配麵包仔,沾醬非常香而不膩!四季pizza到,但無我係觀塘食咁好食,相對好一般。意粉我地叫咗蟹肉白酒汁意粉,碟邊跟咗舊檸檬,檸檬汁同成個意粉好夾,雖則個意粉咁淺色,但居然係辣嘅,我唔食得辣都覺得好好食,因為配白酒加埋檸汁成個意粉好香好清新~!大部份食物都滿意嘅,係個pizza爭啲,同埋啲侍應太忙,加水都要主動叫同埋要等,但好在佢地有好有禮貌,呢樣抵讚!