2015-04-14
是咁的,小弟十萬年都唔寫一次食評,一係唔食一寫就只會係兩種情況,一係間餐廳真係太好,希望多啲人去支持下,二係真係太衰,唔希望人去中伏,呢間屬於後者。話說小弟去食lunch行過係門口見佢企企理理,環境比同區其他餐廳整理,咁就行入去食。點知入到去,原全冇人理我,應該係一個待應都唔見,我自己搵個位坐,坐底等左5分鐘都冇人比餐牌同水我,最後我係要自己去問格離臺攞。跟住,打算搵個待應落單,所以我立即主動出擊,大叫一聲「待應」,可能我太霸氣,終於有人回應我一聲「係黎緊」。說時遲那時快,有個着住T-shirt,短褲既金毛Mk肥仔出現,「喂,食咩?」,我真係一時比唔到反應,就求其叫咗個D餐加莎律再加湯。個餐冇記錯就係自制咖哩牛肋骨條,但係黎到既時間就知出事,嗰個跟本唔係咩咖哩牛肋骨條,而係咖哩牛腩,你當我傻的嗎?我唔識分咩係牛腩?重要得三舊?重要得5蚊銀咁大個?但都值$43? 個湯都唔好得好多,個忌廉湯淨係忌廉加水加鹽加罐頭蘑菇,得個咸字,一啲鮮甜味都冇。如果你想試下世上最難飲既忌廉湯呢到幫到你。不過公平啲講,唯一食得落口係個蒜蓉包。個雜果沙律都只係同一般茶餐廳既一樣,不過不失。埋單時係出去埋,我係
埋單時係出去埋,我係櫃檯企咗成分幾鐘,見到個待應一路落單一路玩電話,唔知係唔係我視線太強烈,佢終於發現我,過黎收數,咁既服務咁既食物就收咗我$63,唔係我覺得63好多錢,係對佢地係比太多,呢間野真係冇様得,認真大家唔好中伏