2019-05-19
極差的經驗...是自己的錯,選擇星期五去所以排隊需要一個半小時,而餐廳只有十二個座位。餓著肚子一心想來食和牛飯,第二個犯的錯:排隊期間無間中走去下單個機睇下有咩售罄...排隊排了呢麼久原來根本食不到想食的東西😔因menu只得幾樣嘢揀,最後逼住要食沾麵。雖然失望但都抱著期待的心情迎接沾麵,話曬和牛沾麵都應該唔差得去邊..呢個諗法可以話係大錯特錯!第一:和牛好韌。係咬唔開個隻韌。和牛用火槍略略燒一燒就放上凍的拉麵上,好快以變凍+韌和牛片。自己幻想下幾難食第二:咁大碗麵只比半個茶杯既湯?(睇其他人upload的相你會睇得清楚啲)湯黎都已經唔係特別熱,所以根本食左幾淡,全部(其實即係個半杯啦)既湯已經凍曬。湯味道其實幾好,但如果只係比半杯客人點成碗沾麵食,可以話一啲都唔夠濃。加上湯好油,係睇到面層浮緊既油。講到呢度其實你都可以imagine到成個沾麵食左幾淡之後已經變左好似食緊凍+生既肉同埋飲緊凍油。食完到臨訓都有好想嘔既感覺。唯一好處拉麵做得幾好,夠煙韌。餐廳也做得夠gimmick,比碗麵你食之前職員會拎住碗野向你大叫「mashi no mashi. ENJOY!」等你打卡。值不值$130我
唯一好處拉麵做得幾好,夠煙韌。餐廳也做得夠gimmick,比碗麵你食之前職員會拎住碗野向你大叫「mashi no mashi. ENJOY!」等你打卡。值不值$130我諗你都有答案,但我可以說這碗是我食過最難食的沾麵🤮