好耐冇食過呢大自然, 上次都係去荃灣果間, 今次嚟開買嘢, 就試下呢邊大廚手勢先~ 不過呢度又係要早嚟, 如果唔係好快滿座, 所以未夠六點半已經入到嚟食~由於好耐冇食, 所以好似好多嘢都想食, 咁就叫咗4餸1湯, 對於兩個人嚟講實在太多, 不過間中一次半次就冇所謂啦~ 餐前小食今次係甜車厘茄, 不過我麻麻地車厘茄, 所以係咁易試1、2粒就算, 而且見佢一早放哂响水吧, 好似唔太衛生~ 陳皮白菊素蛇羮秋風起三蛇肥, 估唔到連齋舖都有蛇羮食, 當然要試試, 一窩我地就冇本事食, 唯有叫兩盅, 一人一盅試下~無論賣相同味道都同真蛇羮九成似, 仲要配埋白菊花同薄脆, 真係幾何亂真, 只係欠缺唔夠肥美嘅蛇肉, 否則真係一模一樣, 勁~  飄香榴槤卷其實呢個應該飯後先叫, 好明顯佢係甜品, 不過我地唔理, 想食就叫, 真係好鬼勁榴槤味, 好正, 鍾意榴槤就一定鍾意, 好食過甜品舖果啲有cream榴槤卷~ 佢呢個卷係用網春卷皮包住嚟炸, 啱啱上枱時仲熱辣辣, 脆卜卜, 超正~  燒汁蘆筍牛柳卷對呢碟非常失望, 未食已經睇得出佢好油, 而且好黑, 個芡汁做得太差, 本身其實係素火腿包金菇蘆筍, 應該唔

餐前小食
餐前小食

燒汁蘆筍牛柳卷
燒汁蘆筍牛柳卷
對呢碟非常失望, 未食已經睇得出佢好油, 而且好黑, 個芡汁做得太差, 本身其實係素火腿包金菇蘆筍, 應該唔會膩, 可惜佢個芡汁太油, 搞到你唔想食, 夾硬食一定會反胃, 但唔知點解好多人都叫呢碟, 可能比menu入面張相吸引到, 不過經過呢次之後, 我會有陰影, 好一陣段時間唔會再叫呢碟囉~

香草牛油野菌卷
呢個估佢唔到有沙律伴碟, 令你覺得就算食濟咗, 都可以食返啲菜消下濟,  啲沙律菜都好新鮮, 仲淋咗啲黑醋, 酸酸地好開胃~
至於個野菌卷, 都係用網紙包住炸, 都係熱辣辣脆卜卜, 入面啲菇切都細細粒, 用牛油炒過, 好香口, 當然食得多會漏, 所以咪伴沙律菜囉~

芝士牛仔肉焗伊麵
仲諗住佢要焗所以有排等, 點知都好快上, 其實只係焗一焗啲芝士, 因為個伊麵底同啲牛肉仔已經整熟咗, 可能有芝士關係, 所以都幾漏, 不過個伊麵好好食, 又彈牙, 唔會淋pet pet, 好耐冇食過唔爛唔油嘅伊麵~ 除咗有牛仔肉之外, 仲有啲茄子, 唔會淨係得"肉", 有菜又有肉, 好balance~

是日糖水
當你食到八八九九, 姐姐就會上糖水比你, 是日糖水似係八寶粥, 因為好多款豆, 都知係乜, 雖然好飽, 但都要試試, 個糖水唔會好甜, 啲豆又煲得夠林, 下次一定要留肚食~

呢度份量都算幾足, 我地2個人叫嘅仲多過隔離枱4個人, 真係飽上心口, 其實叫2-3樣已經足夠有餘, 想食都唔好一次過叫咁多~
2017-12-16
$216 (Dinner)