2018-09-11 121 views
想搵間餐廳同朋友坐得舒舒服服又可以傾下計 搵到間隱世小店 位置都幾偏僻 平時唔會經過既後街 食既野都幾特別 都有可能係我見識小喇 粟米沙律 好特別啊 竟然吾係一粒粒粟米加沙律醬凍食 而係整條粟米切開一節節 加上牛油七味粉芝士碎 重點係...佢係熱架 同一般沙律好唔同 賣相仲好好燒茄子 上面有大量蔥花 亦有華鹽七味粉同櫻花蝦 如果唔夠味 可以自己點 點左會有小小辣辣地 茄子仲有好多汁 燒到岩岩好麻辣象拔蚌 象拔蚌就好多地方都有得食 但以鑊仔菜既形式煮既麻辣象拔蚌又試過未呢 一共有4隻象拔蚌 每隻都好大好厚肉 剛剛入口會覺得又麻又辣 食落就會食到本身鮮甜 唔算太辣 食到小辣既都可以試下秋香牛腩煲 另外比碟生菜包住食 仲有蒜同辣椒可以配搭 好正 黎到一定要試下 牛腩炆得好淋好入味 就咁食會覺得味道有點重 但比埋生菜夾埋食就覺得成個配搭好完美香橙肉桂薑伯爵茶 用新鮮既橙 肉桂同薑切粒 加上伯爵茶既茶包 肉桂同薑既味道較為濃烈 覆蓋左橙同伯爵的味道 鐘意肉桂同薑既朋友值得一試