2024-12-20
琴晚涷涷地,梗係要食個煲仔飯暖笠笠,唔洗諗直接揸車去屯門秋香啦,叫左個二人餐真係飽到不得了.✅廚師推介二人餐.🔅是日餐湯🔅前菜—日式五色海藻.🔅秘制蛋黃醬燒蠔蠔真係燒到岩岩好熟度,蠔身滑口而且鮮味好出.🔅炸物拼盤:雞皮餃子下酒菜👍🏻雞皮炸到香口包住免治雞肉有邊個忍到口呀😂.海苔魷魚天婦羅份量超多,炸衣夠薄唔油唔糊口,魷魚新鮮彈牙,海苔有點睛作用.❤️🔥XO醬辣椒大蝦魷魚煲仔飯食得多白鱔煲仔飯,今次老闆娘叫我試下XO醬辣炒大蝦魷魚煲仔飯,蝦去左蝦殼更入味,同魷魚一樣好新鮮。整體味道辣辣地好惹味,一貫水準,最緊要亦係最正有飯焦👏🏻.
🔅串燒盛牛肋骨 + 日本黑豚肉 + 菠蘿 +秋葵釀蝦肉 +魷魚串最欣賞牛同豚肉串,叫左唔辣,但調味唔會太重手又juicy;秋葵釀蝦肉組合都好特別,對秋葵普通都好欣賞佢既味道.藍莓芝士蛋糕食得出係手工野,藍莓醬同糕身唔甜,而且芝士味岩岩好,為今晚晚完美作結.自家雪梨桂花蜜叫左一冷一熱,一定係自家煲製,因為味道好濃郁桂花花香,配埋清潤既雪梨+蜜糖,無偷工減料,秋冬季節飲真係滋潤養生
✅廚師推介二人餐
🔅是日餐湯
🔅前菜—日式五色海藻
🔅秘制蛋黃醬燒蠔
蠔真係燒到岩岩好熟度,蠔身滑口而且鮮味好出
🔅炸物拼盤:
雞皮餃子
下酒菜👍🏻雞皮炸到香口包住免治雞肉有邊個忍到口呀😂
海苔魷魚天婦羅
份量超多,炸衣夠薄唔油唔糊口,魷魚新鮮彈牙,海苔有點睛作用
❤️🔥XO醬辣椒大蝦魷魚煲仔飯
. 🔅串燒盛