2010-07-31 13 views
當日我同個妹去左買書加埋行街, 行行下諗起奧海城有個food court (上次去奧海城既food court都已經係幾年前lu~) 加上又有d 餓餓地, 所以就一齊去food court 食野比起舊時, food court 的環境的確好好多, 令我食野既心情都好d。行個round睇下有咩食時, 極喜歡食韓國餐既我見到Korea House 就叮一聲要一試lei間的韓食。我要左一個下午茶餐: 迷你石鍋牛肉飯迷你石鍋牛肉飯比起其他店既石鍋牛肉飯真係好迷你, 但作為下午茶呢個份量幾好。個飯賣相唔吸引。有椰菜, 但好似烚得太耐, 過腍。牛肉略甜, 還可以的。飯比較爛, 感覺麻麻地, 好多飯"痴" 係個石鍋到, 好難刮出黎食飯焦, 我覺得係因為佢provide 既食具係塑膠的, 如果係stainless steel 的話, 我估會好好多。得意既係唔知點解會加左紫菜絲同埋韓式燒烤醬, 之前食過既石鍋飯都未試過, 第一次食....感覺..... 怪怪地, 我唔多鍾意, 用韓式辣醬會好好多。我知道$23唔可以要求得太多, 但我覺得可以做好d, at least, d飯唔好爛先。

我要左一個下午茶餐: 迷你石鍋牛肉飯

個飯賣相唔吸引。有椰菜, 但好似烚得太耐, 過腍
, 我唔多鍾意, 用韓式辣醬會好好多。

2010-07-27
$23 (Tea)