2024-12-26 0 views
聖誕節西式節日,當然就唔食西餐,杉玉越開越多分店,就趁大時大節試吓啦今次揀咗荃新天地嘅分店,訂咗6:00,餐廳都唔算多人,座位都幾闊落居酒屋當然要飲啤酒,叫咗兩個生啤套餐,一個跟薯仔沙律,另外一個跟天婦羅盛盒。薯仔沙律,值得推介,不單止賣相幾特別,味道都唔錯。天婦羅盛盒,唔記得咗影相,但係炸得都幾好,配紅鹽和抹茶鹽,食落都幾夾南蠻炸雞,炸粉就比較厚,食落就普普通通厚切伊比利豚肉,有小小煙熏味,食落幾香口,值得推介其餘壽司,我覺得普普通通,壽司飯比較散,特別係三文魚壽司,唔知點解三文魚肉質好淋,感覺唔係好新鮮整體而言,唔算抵食,杉玉係壽司為主嘅居酒屋,竟然連壽司都做得麻麻地,對佢有啲失望。所以試完今次,未必會再有下一次

南蠻炸雞,炸粉就比較厚,食落就普普通通

厚切伊比利豚肉,有小小煙熏味,食落幾香口,值得推介

2024-12-25
Type of Meal