2008-04-12
同朋友總共6人去食飯,冷盤類當中,因為其中一個唔食蠔,其餘5個人每人order咗3款(由店員提議),另外每人再加多一隻cherry stone,一隻牪丹蝦,仲叫左一版加拿大海膽.另外熱盤就order左一個海鮮意粉(茄汁),什菌炒angel hair(oliver oil),兩件煎羊扒,3個蒜蓉包配蟹肉醬,同埋一客煎鵝肝.甜品order左一個心太軟同埋一個咖啡磚.另外再開左一枝白酒.埋單總數$2800.overall,食物質素係唔錯,不過service同環境就好唔掂.我地拎住個menu想落單,單係想叫停一個waiter都叫左4,5次起碼.好明顯係佢地太好生意,而又好唔夠人手做野.d waiter/waitress完全係唔想停低一步,又或者係叫我地等等然後再番黎,佢地直情係直行直過當睇我地唔到.到落緊order時又唔會主動介紹比我地(因為我地同佢講我地唔熟生蠔品種). 到佢地揀左蠔之後,又唔會同番我地講d蠔有咩特別,連要由邊款食起都要問佢先答,仲有,係佢地唔會主動講你知每款蠔要幾錢一隻,問題唔係貴定平既關係,而係就算我去街市買條魚都好,賣魚佬都會講你知幾錢先啦. 結果其中一款非洲蠔原來要差
甜品order左一個心太軟同埋一個咖啡磚.
另外再開左一枝白酒.
埋單總數$2800.
我地拎住個menu想落單,單係想叫停一個waiter都叫左4,5次起碼.好明顯係佢地太好生意,而又好唔夠人手做野.d waiter/waitress完全係唔想停低一步,又或者係叫我地等等然後再番黎,佢地直情係直行直過當睇我地唔到.到落緊order時又唔會主動介紹比我地(因為我地同佢講我地唔熟生蠔品種). 到佢地揀左蠔之後,又唔會同番我地講d蠔有咩特別,連要由邊款食起都要問佢先答,仲有,係佢地唔會主動講你知每款蠔要幾錢一隻,問題唔係貴定平既關係,而係就算我去街市買條魚都好,賣魚佬都會講你知幾錢先啦. 結果其中一款非洲蠔原來要差唔多$50一隻,仲要其實唔太好食...
另外,因為間店比較細既關係,當好似佢地咁好生意果時,d客一人一句就會變得好嘈,如果想同朋友傾吓偈就唔好去喇,因為講親野都要好似嗌交咁.
btw,如果你budget係大約$400-$500一位,我相信仲有好多選擇,尤其係依家有咁多食蠔/海鮮既地方.