德美,我細細個冇聽過呢個名,但成日都聽人講搵唔到位,友人仲話「你返工咁近,咪可以成日食囉!」咁睇嚟點都要會一會佢。呢日天氣唔太好,唔洗排隊。 午市套餐選擇算幾多,有壽司刺身set,有便當,亦都有熱食。今次揀咗壽司六貫配細牛肉烏冬,包埋沙律同茶碗蒸。 沙律菜冇滰水,溝淡晒啲醬汁嘅味😐茶碗蒸唔錯嘅,夠滑亦夠味,不過得勁少配料😐壽司未至於唔新鮮或者難食,但亦都完全唔出色,冇鮮甜味,吞拿魚蓉亦有筋,同埋蟹柳都係假蟹😐烏冬就都係正常,起碼用彈牙烏冬,牛肉都軟腍。 咦,我件甜蛋玉子同甜品呢?而家睇返先發現冇咗🤯再加埋佢上菜係上咗烏冬先上返前菜,更覺冇誠意😒 都係嗰句啦,未至於難食,但食物環境服務冇任何嘢出色,究竟點解咁多人排隊?仲未解得開呢個謎。可能同類型菜式嚟講佢算相對平,但基於本人對保留quota食好嘢嘅信念,都係不了。

2021-08-16
$80 (Lunch)