2009-02-22
昨晚跟一班嘩鬼到開飯網劣評如潮嘅菲律賓會bbq,一行17人,重點都係見吓面,吹吓水,食物質素呀,招呼周唔周到呀呢d......全部都係小問題﹗不過都有嘢講:1. 食物,記憶之中,我全晚都係食腸仔、丸類同蒜蓉包,其他都好似有扖類,不過138任飲任食,你想有d乜高質素嘅食物比你呢?咁基本上,成晚成咁多丸同腸,再加上食左一隻雞中翼,一定飽啦﹗2. 佢啤酒任飲,仲有忌廉可樂個d都係任飲,我成晚都好似飲左半打啤酒,啤酒都有幾款,我飲左幾罐珠江潮啤(都唔知咩黎?)3. 地方實在太迫,好彩我地係坐單邊,唔使比兩邊夾攻,但係每次行出去攞嘢食都要穿過一條大造木人巷,又迫又窄,加上又有爐,細路仔又冇地方玩同行,實在太危險4. 燒燒吓,又有少少毛毛雨,我地問waiter攞把太陽傘,佢一句答「冇」;有冇攪錯呀?成個club搵把太陽傘都冇?跟住再搵個經理問吓,又有wor......即係點?5. 食左成晚,我只對雞中翼有印象,佢yep得幾入味,燒起上黎都好香,放入口仍然好juicy,成個晚上最安慰的食物;其他丸類同腸仔都係同你自己係supermarket買的一樣。138連開爐費回唔回到本?我諗應該回唔到
138連開爐費回唔回到本?我諗應該回唔到﹗不過對於我係同d朋友一齊黎嘅,食物已經唔係主題了﹗如果你對食物好執著,我建議你唔好去﹗