2010-07-14
由於工作關係, 我經常路經喜喜冰室, 由佢係裝修期間就一直想試下, 終於等到今晚先有機會黎, 但結果失望而回.首先講食物, 我叫左個焗豬扒飯, 個塊扒都幾"淋", 但個汁就太淡冇哩味道, 個飯既份量亦比較少, 同事叫左個咖哩牛肉配奶油豬仔包, 個咖哩又係同一問題, 太淡冇乜咖哩味, 但個奶油豬仔包同事話都幾脆, 平心而論, 食物質素我覺得一般, 大家樂應該仲好食d.服務方面就唔係好得, d侍應做野好生手, 訓練不足咁, 不過可能係佢地都係由學生兼職, 呢個算喇, 不過到埋單時我同收銀講想分開比錢, 佢個樣已經好煩厭咁, 已經同佢講左要收幾錢, 仲會找錯, 我都好聲好氣同佢解釋, 佢一臉嫌麻煩咁問我"咁你想點?!", 又話"我唔識計喎", 明明計數機就係面前, 態度極差, 走個時仲聽到個收銀係度鬧緊我地.單憑呢種服務態度我已經決定唔會再黎, 亦唔會推薦任何人到呢度食野.