2024-10-18
作為大西北半個地膽,都唔敢講完全了解元朗所有餐廳。而響呢個美食集中地,就有唔同既臥虎藏龍。今日路過見到呢間日本餐廳既下午茶餐相當親民,即刻入去試一試佢!超抵巨大吉列雞脾 $19一上枱就見到隻雞髀大過我塊面!熱辣辣!外表揸得相當香脆,但係炸粉又唔會好厚,一咬落去依然保持到肉質鮮嫩,肉汁豐沛!最重要係表面灑左少少孜然粉,更加惹味!奶醬多士 $15熱辣辣,簡單又香口!肥牛湯拉面 $38湯底唔會太濃,面條軟硬岩岩好,配埋啖啖肥牛係滋味既好選擇!凍檸蜜 +$6壽司 ($9-15一客)挪威三文魚、馬刀貝、赤貝、北寄貝、象拔蚌、特長鰻魚今次叫左不同類別既壽司,質素相當有驚喜。先講刺身,肉質彈牙,入口有鮮味,大小適中,入口岩岩好。而壽司飯亦唔會太硬,入口甜酸味道平衡!特別要講既係特長鰻魚,真係有差唔多一隻手咁長,係鰻魚迷必選!呢度食野環境舒服,裝潢光亮簡潔,坐落都好鬆動!最重要係性價比極高,食物水準絕不馬虎,甚至比其他更貴既餐廳做出更好既食物!
超抵巨大吉列雞脾 $19
奶醬多士 $15
熱辣辣,簡單又香口!
肥牛湯拉面 $38
湯底唔會太濃,面條軟硬岩岩好,配埋啖啖肥牛係滋味既好選擇!
凍檸蜜 +$6
壽司 ($9-15一客)
挪威三文魚、馬刀貝、赤貝、北寄貝、象拔蚌、特長鰻魚