2 day(s) ago 0 views
傳統嘅呢啲「蛇舖」,真係買小見小,但係每個區都梗會有一二間,今日路過仲要「米豬蓮」,飽飽地都衝入去食返碗。入到去,麻雀雖小,但俾人嘅第一印象不差,因為真係乾淨企理,唔似一般嘅「蛇舖」。因為佢哋仲有好多產品~林林總總嘅燉湯同蛇湯。我當然係食蛇羹(中碗),對我嚟講~食蛇羹不可或缺的一定係薄脆同埋薄荷葉,無咗呢二樣配料,碗蛇羹就會變得不完美。入面啲料都好豐富,蛇肉瘦肉雞肉木耳絲等滿滿一碗,最緊要佢唔係「傑傑地」一碗,而係湯嘅型態,最怕食生粉果啲, 不過我個人覺得鹹咗小小,埋單$87,食得呢啲都肯定唔平同唔會大碗,只要出貨份量夠,又俾我見到真係有蛇肉,唔係生粉水,我就收貨同大滿足。順帶一提,呢度嘅薄脆應該係自家製,比一般的好食。回頭度:8/10
林林總總嘅燉湯同蛇湯。

回頭度:8/10

2024-10-25
$90 (Lunch)
  • 蛇羹